NederlandsEnglishDeutsch

Nieuws

Contact

Routebeschrijving

Informatie voor bezoekers, chauffeurs en (externe) medewerkers

Bezoekt u onze fabriek of kantoor? Bekijk dan graag even vooraf onze instructies voor veiligheid en hygiëne. 
Lees verder...

Duurzaamheid 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat voor ons verder dan duurzaamheid van producten en verpakkingen. Veiligheid staat altijd voorop en wij werken continu aan training en ontwikkeling en bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid. Een voorbeeld van regionale betrokkenheid is onze samenwerking met de Lelystadse Uitdaging.

Om ons eigen MVO beleid en activiteiten kritisch onder de loep te nemen en te bekijken waar we nog kunnen verbeteren, zijn wij de MVO Challenge aangegaan van ISO Fasttrack. Eind 2015 ontvingen wij hiervoor het MVO assurance certificaat waarmee wordt aangegeven dat wij ons committeren aan de richtlijnen van ISO 26000, gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zie mvo-assurance-certificaten-uitgereikt-in-lelystad

Verpakkingen

Farm Dairy gebruikt bij voorkeur verpakkingen die minder belastend zijn voor het milieu. Bijvoorbeeld kartonnen literverpakkingen van FSC-gecertificeerd karton. Ook omdozen zijn van FSC, PEFC of gerecycled karton en waar mogelijk onbedrukt.

De 2 liter melkcans worden in onze eigen fabriek geproduceerd van HDPE (high density poly etheen). Een lichte kunststof die zeer geschikt is voor recycling. In 2018 hebben wij een biobased HDPE can ontwikkeld op basis van suikerriet. We zijn erg trots dat we zijn verkozen als Runner-Up in de categorie Duurzaamheid tijdens de uitreiking van de Packaging Awards 2019.


 

Ingrediënten: duurzame landbouw

Alle melk die we in onze fabriek verwerken is afkomstig van Nederlandse veehouders. De verwerkte melk is minimaal weidemelkmelk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Begin 2019 is Farm Dairy gestart met On the way to PlanetProof melk, een relatief nieuw keurmerk voor duurzamere producten. Binnen een jaar na certificering is deze melkstroom gegroeid tot meer dan 50% van alle melk die wij verwerken. Het streven is om dit verder te verhogen naar meer dan 60%.

Farm Dairy koopt voor haar afnemers UTZ cacao / Rainforest Alliance in, ter ondersteuning van duurzame cacaoteelt. UTZ Certified leidt boeren op om hun kwaliteit en efficiëntie te verbeteren en dit bovendien te doen met zorg voor mens en milieu. Deze cacao wordt verwerkt in bijvoorbeeld stracciatella vla. 

Transport

Farm Dairy is voortdurend bezig om de CO2 per kilogram vervoerd product te reduceren. Samen met onze vervoerder St van den Brink is er een energie- en CO2-reductieplan ontwikkeld, waarvoor zij een Lean and Green Award hebben ontvangen. St van den Brink heeft continu aandacht voor reductie van het aantal transportkilometers, onder meer met een optimale rittenplanning en door een nog intensievere samenwerking met Farm Dairy. Zie Lelystad en Farm Dairy verwelkomen St van den Brink

 

  
Farm Dairy • Kaapstanderweg 50 • 8243 RB Lelystad • Tel.: +31 (0)320 267880 • Kvk: 243.27.163