Afdrukbare pagina
NederlandsEnglishDeutsch

Nieuws

Contact

Routebeschrijving

Informatie voor bezoekers

Bezoekt u onze fabriek of kantoor? Bekijk dan graag even vooraf onze instructies voor veiligheid en hygiĆ«ne. 
Lees verder...

Duurzaamheid 

Om ons eigen MVO beleid en activiteiten kritisch onder de loep te nemen en te bekijken waar we nog kunnen verbeteren, zijn wij de MVO Challenge aangegaan van ISO Fasttrack. Begin november ontvingen wij hiervoor het MVO assurance certificaat waarmee wordt aangegeven dat wij ons committeren aan de richtlijnen van ISO 26000, gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zie mvo-assurance-certificaten-uitgereikt-in-lelystad

Duurzame verpakkingen

Farm Dairy gebruikt bij voorkeur verpakkingen die minder belastend zijn voor het milieu. Bijvoorbeeld kartonnen literverpakkingen van FSC-gecertificeerd karton. Ook omdozen zijn van FSC, PEFC of gerecycled karton.

De  2 liter melkcans van Farm Dairy worden gemaakt van HDPE (high density poly etheen). Een lichte kunststof die zeer geschikt is voor recycling. Gescheiden inzameling wordt aanbevolen middels het plastic hero logo op de cans.

Duurzame landbouw

Alle melk die we in onze fabriek verwerken is afkomstig van Nederlandse veehouders. Veel van deze veehouders leveren ons weidemelk. Dit is een garantie dat hun koeien een groot deel van het jaar in de wei grazen (minimaal 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag). Een externe instantie heeft aangetoond dat Farm Dairy 'Weidemelk' effectief gescheiden kan verwerken van reguliere melk. Producten die gegarandeerd weidemelk bevatten, vermelden vaak het weidemelk logo op de verpakking.  

Farm Dairy koopt voor haar afnemers UTZ cacao in, ter ondersteuning van duurzame cacaoteelt. UTZ Certified leidt boeren op om hun kwaliteit en efficiëntie te verbeteren en dit bovendien te doen met zorg voor mens en milieu. Deze cacao wordt verwerkt in bijvoorbeeld stracciatella vla. 

Duurzaam transport

Farm Dairy is voortdurend bezig om de CO2 per kilogram vervoerd product te reduceren. Samen met onze vervoerder St van den Brink is er een energie- en CO2-reductieplan ontwikkeld voor de jaren 2011-2012. Hiervoor hebben zij een Lean and Green Award ontvangen. St van den Brink heeft continu aandacht voor reductie van het aantal transportkilometers, onder meer met een optimale rittenplanning en door een nog intensievere samenwerking met Farm Dairy. Zie Lelystad en Farm Dairy verwelkomen St van den Brink

 

  
Farm Dairy • Kaapstanderweg 50 • 8243 RB Lelystad • Tel.: +31 (0)320 267880 • Kvk: 243.27.163