NederlandsEnglishDeutsch

Nieuws

Contact

Routebeschrijving

Informatie voor bezoekers, chauffeurs en (externe) medewerkers

Bezoekt u onze fabriek of kantoor? Bekijk dan graag even vooraf onze instructies voor veiligheid en hygiëne. 
Lees verder...

Farm Dairy bundelt krachten met Veco Zuivel
23 juni 2021

Zuivelproducenten Farm Dairy en Veco Zuivel willen samen verder: Farm Dairy is voornemens om Veco Zuivel over te nemen. Uiteraard onder voorwaarde van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Door bundeling van de krachten ontstaat een sterkere onderneming en zijn we samen klaar voor de toekomst.

Veco Zuivel en Farm Dairy vullen elkaar goed aan op het gebied van productie, supply chain,  productportfolio, category-management en marketing. Beide organisaties hebben veel kennis en ervaring in dagverse zuivel. Veco Zuivel heeft een aantal producten en verpakkingen in het portfolio die naadloos aansluiten bij de wensen van Farm Dairy en een aanvulling vormen op haar eigen aanbod, zoals biologische zuivel, karnemelk, kwark, bekers, emmers en kleinverpakkingen.

 

“De samenwerking met Veco Zuivel stelt ons in staat om onze strategie aanzienlijk te versnellen. De doelstellingen die wij hadden voor de komende jaren bereiken we nu binnen een jaar. Bovendien stelt dit ons in staat om onze bedrijfsvoering verder te verduurzamen en onze klanten nog beter te faciliteren. Deze stap is daarom goed voor de medewerkers van Farm Dairy én die van Veco Zuivel. Een perfecte match.”, aldus Arend Bouwer, algemeen directeur van Farm Dairy.

 

Farm Dairy hecht veel waarde aan duurzame melkstromen, zoals biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven Keurmerk (BLK). In de Farm Dairy plant in Lelystad wordt grotendeels PlanetProof melk verwerkt, gevolgd door weidemelk en in mindere mate biologische melk. Omdat Veco Zuivel sterk is in biologisch en BLK gecertificeerd is, vullen de bedrijven elkaar goed aan. Veco Zuivel heeft zelfs aan de wieg gestaan van BLK zuivel. Bovendien groeit bij retailers de behoefte naar een eigen (gesloten) duurzame melkstroom, vaak in samenwerking met melkveehouders. Alleen gezamenlijk kan aan deze vraag naar meer melkstromen worden voldaan en zal het volume aan duurzame melk versneld groeien.   

 

“Veco Zuivel vindt het belangrijk om de wensen van haar klanten op het gebied van productontwikkeling, diversiteit in verpakkingen en melkstromen continu te vervullen. Daarbij is de juiste kwaliteit en leverperformance van groot belang. Dit zal dan ook een goede stap zijn om dit te waarborgen. Door deze samenwerking kunnen wij onze kernwaarden borgen en verder uitbouwen met onze medewerkers en leveranciers.”, aldus Alexander Rouwendaal, directeur-eigenaar van Veco Zuivel.

Er is gekozen voor één sterke onderneming met twee productielocaties, te weten de huidige fabrieken in Lelystad (Farm Dairy) en Zeewolde (Veco Zuivel). Hierin blijft ook plek voor de merkactiviteiten van Veco, zoals Betsie’s geitenmelk, Bessola, Flevomel en Vecozuivel biologisch. Alsook voor de producten in food service, b-to-b en export, die ook een mooie aanvulling betekenen op de activiteiten van Farm Dairy.

Gezamenlijk vormen Farm Dairy en Veco Zuivel een middelgrote zuivelleverancier. De ca. 200 medewerkers verwerken jaarlijks 250-300 miljoen liter melk tot dagverse zuivelproducten zoals melk, yoghurt, vla, kwark, drinkyoghurt en boter. Alle aangeleverde melk is afkomstig van Nederlandse melkveehouders, via verschillende leveranciers.


Zie ook www.vecozuivel.comGezocht: Onderhoudsmonteur
14-10-2021
Je zorgt voor preventief, correctief en predictief onderhoud
Gezocht: 5 operators!
01-09-2021
Je zorgt ervoor dat het productieproces vloeiend verloopt
Afstuderen bij Farm Dairy
30-07-2021
We bieden 2 uitdagende afstudeeropdrachten chemie, biotechnologie of bio-informatica
In memoriam Gerrit de Bruijne
30-03-2020
Farm Frites en Farm Dairy oprichter Gerrit de Bruijne is gisteren overleden.
> 50% PlanetProof
31-01-2020
Binnen 1 jaar onze grootste melkstroom!
Farm Dairy deelt zorgen om stikstofaanpak
11-10-2019
  
Biobased can verkozen als Runner-Up duurzaamheid
17-05-2019
tijdens de uitreiking van de Packaging Awards 2019
Biobased sleeve wint AWA Label Award
17-04-2019
in de categorie 'environmental contribution'
Farm Dairy can kanshebber voor Packaging Award
28-02-2019
Trots op onze nominatie in de categorie duurzaamheid!
Farm Dairy PlanetProof
06-12-2018
Gecertificeerd voor duurzame PlanetProof zuivel
"Innovatie gaat aan A-merk voorbij"
26-11-2018
Privatelabelexpert Koen de Jong waarschuwt A-merk fabrikanten dat innovaties steeds vaker van PL leveranciers komen.
XXL Verwendag
21-11-2018

Lelystadse Uitdaging

On the way to planetproof
13-09-2018
Stichting Milieukeur introduceert keurmerk voor duurzamere zuivel
Primeur: Farm Dairy biobased melk can
11-09-2018
Vanaf deze week in de koeling bij Albert Heijn
Bezoek van de burgemeester
29-06-2018
Gisteren ontvingen wij burgemeester Ina Adema van Lelystad in onze vernieuwde fabriek!
Pagina: 1  2
Farm Dairy • Kaapstanderweg 50 • 8243 RB Lelystad • Tel.: +31 (0)320 267880 • Kvk: 243.27.163