NederlandsEnglishDeutsch

Nieuws

Contact

Routebeschrijving

Informatie voor bezoekers, chauffeurs en (externe) medewerkers

Bezoekt u onze fabriek of kantoor? Bekijk dan graag even vooraf onze instructies voor veiligheid en hygiëne. 
Lees verder...

Farm Dairy bundelt krachten met Veco Zuivel
23 juni 2021

Zuivelproducenten Farm Dairy en Veco Zuivel willen samen verder: Farm Dairy is voornemens om Veco Zuivel over te nemen. Uiteraard onder voorwaarde van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Door bundeling van de krachten ontstaat een sterkere onderneming en zijn we samen klaar voor de toekomst.

Veco Zuivel en Farm Dairy vullen elkaar goed aan op het gebied van productie, supply chain,  productportfolio, category-management en marketing. Beide organisaties hebben veel kennis en ervaring in dagverse zuivel. Veco Zuivel heeft een aantal producten en verpakkingen in het portfolio die naadloos aansluiten bij de wensen van Farm Dairy en een aanvulling vormen op haar eigen aanbod, zoals biologische zuivel, karnemelk, kwark, bekers, emmers en kleinverpakkingen.

 

“De samenwerking met Veco Zuivel stelt ons in staat om onze strategie aanzienlijk te versnellen. De doelstellingen die wij hadden voor de komende jaren bereiken we nu binnen een jaar. Bovendien stelt dit ons in staat om onze bedrijfsvoering verder te verduurzamen en onze klanten nog beter te faciliteren. Deze stap is daarom goed voor de medewerkers van Farm Dairy én die van Veco Zuivel. Een perfecte match.”, aldus Arend Bouwer, algemeen directeur van Farm Dairy.

 

Farm Dairy hecht veel waarde aan duurzame melkstromen, zoals biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven Keurmerk (BLK). In de Farm Dairy plant in Lelystad wordt grotendeels PlanetProof melk verwerkt, gevolgd door weidemelk en in mindere mate biologische melk. Omdat Veco Zuivel sterk is in biologisch en BLK gecertificeerd is, vullen de bedrijven elkaar goed aan. Veco Zuivel heeft zelfs aan de wieg gestaan van BLK zuivel. Bovendien groeit bij retailers de behoefte naar een eigen (gesloten) duurzame melkstroom, vaak in samenwerking met melkveehouders. Alleen gezamenlijk kan aan deze vraag naar meer melkstromen worden voldaan en zal het volume aan duurzame melk versneld groeien.   

 

“Veco Zuivel vindt het belangrijk om de wensen van haar klanten op het gebied van productontwikkeling, diversiteit in verpakkingen en melkstromen continu te vervullen. Daarbij is de juiste kwaliteit en leverperformance van groot belang. Dit zal dan ook een goede stap zijn om dit te waarborgen. Door deze samenwerking kunnen wij onze kernwaarden borgen en verder uitbouwen met onze medewerkers en leveranciers.”, aldus Alexander Rouwendaal, directeur-eigenaar van Veco Zuivel.

Er is gekozen voor één sterke onderneming met twee productielocaties, te weten de huidige fabrieken in Lelystad (Farm Dairy) en Zeewolde (Veco Zuivel). Hierin blijft ook plek voor de merkactiviteiten van Veco, zoals Betsie’s geitenmelk, Bessola, Flevomel en Vecozuivel biologisch. Alsook voor de producten in food service, b-to-b en export, die ook een mooie aanvulling betekenen op de activiteiten van Farm Dairy.

Gezamenlijk vormen Farm Dairy en Veco Zuivel een middelgrote zuivelleverancier. De ca. 200 medewerkers verwerken jaarlijks 250-300 miljoen liter melk tot dagverse zuivelproducten zoals melk, yoghurt, vla, kwark, drinkyoghurt en boter. Alle aangeleverde melk is afkomstig van Nederlandse melkveehouders, via verschillende leveranciers.


Zie ook www.vecozuivel.comFarm Dairy sponsor van De Lelystadse Uitdaging
08-05-2018
De Lelystadse Uitdaging is de ”Sociale verbinder” tussen mensen, maatschappelijke organisaties uit de Lelystadse samenleving en het plaatselijke bedrijfsleven.
Nieuwe onderscheidende melkverpakking
06-04-2018
Verpakkingsmanagement zet onze nieuwe can centraal in artikel.
Nominatie BKL Trofee
05-01-2018
Genomineerd als beste onderneming van Lelystad
Nieuw logo op nieuwe fabriek
28-03-2017
Op onze nieuwe fabriek prijkt nu ook ons nieuwe logo
Eerste paal geslagen
12-02-2016
Vandaag is de eerste paal geslagen van onze nieuwbouw/uitbouw
 
Gouden FD Gazelle
21-11-2015

Farm Dairy ontving gisteren de Gouden FD Gazelle Award

Nieuwe buren
20-11-2015

Onze vervoerder St van den Brink komt naar Lelystad.

MVO Assurance certificaat
12-11-2015

Samen met 10 andere bedrijven in Lelystad hebben wij deelgenomen aan de MVO Challenge.

Nieuwe partner Werkbedrijf
14-10-2015

Farm Dairy is een van de 21 nieuwe partners van Werkbedrijf Lelystad.

Start Foodgroep Bedrijfskring Lelystad
17-09-2015
Op initiatief van Farm Dairy is binnen Bedrijfskring Lelystad een foodgroep gevormd.
 
Varende melkcan wint 1e prijs
24-08-2015

De varende melkcan van Arthur Kok, gebouwd met 200 cans van Farm Dairy, heeft de 1e prijs gewonnen bij de Pieremachocheltocht tijdens Sail 2015. 

Bezoek van oprichter Gerrit de Bruijne
23-04-2015

Bijna 16 jaar nadat de eerste productie in onze fabriek plaatsvond hebben wij onze oprichter Gerrit de Bruijne nog een keer in onze fabriek mogen ontvangen.

Rotary Batavia bezoekt Farm Dairy
16-02-2015

Op 10 februari ontvingen wij bezoek van Rotary Batavia.

Pagina: 1  2
Farm Dairy • Kaapstanderweg 50 • 8243 RB Lelystad • Tel.: +31 (0)320 267880 • Kvk: 243.27.163