NederlandsEnglishDeutsch

Welkom bij Farm Dairy 

Welkom bij een van de nieuwste en modernste zuivelfabrieken in Nederland, waar we borrelen van ideeën. Als dedicated private label leverancier ontwikkelen wij klantspecifieke en innovatieve concepten om samen met onze afnemers het maximale uit de categorie te halen. 

Hoewel Farm Dairy zelf onbekend is bij het grote publiek, geldt dat zeker niet voor de producten die vanuit Lelystad hun weg vinden naar miljoenen Nederlandse huishoudens. We produceren diverse melk-, yoghurt- en vlavarianten direct in opdracht van landelijke supermarktketens zoals Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en Plus.

Alle melk die we in onze fabriek ontvangen is afkomstig van Nederlandse veehouders en wordt binnen een dag verwerkt. De verwerkte melk is minimaal weidemelkmelk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen. Begin 2019 is Farm Dairy gestart met On the way to PlanetProof melk en binnen een jaar na certificering is deze melkstroom gegroeid tot meer dan 50% van alle melk die wij verwerken. Het streven is om dit verder te verhogen naar meer dan 60%.

Continu werken we in nauwe samenwerking met onze klanten aan nieuwe producten en verdere verbetering van bestaande producten. Bijvoorbeeld door verlaging van het suikergehalte en door het gebruik van natuurlijk kleur- en smaakstoffen. Terwijl onze verpakkingen reeds zeer goed recyclebaar zijn, zien wij verdere verduurzaming als een belangrijke uitdaging. In 2018 hadden wij de primeur in Europa met een biobased can op basis van suikerriet. We zijn erg trots dat we met deze can zijn verkozen als Runner-Up in de categorie Duurzaamheid tijdens de uitreiking van de Packaging Awards 2019.

     
Farm Dairy • Kaapstanderweg 50 • 8243 RB Lelystad • Tel.: +31 (0)320 267880 • Kvk: 243.27.163